keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Orpolapsityö


Lähetysseura tekee Dessiessä orpolapsityötä. Orpolapsiprojektiin valitun lapsen elämää tuetaan aina siihen asti, kunnes hän pääsee työelämään kiinni. Tein kotikäyntejä sosiaaliohjaaja sister L:n kanssa perheiden luona, jotka olivat ottaneet orpolapsen perheeseen asumaan. Usein huoltaja oli lapsen äiti, täti tai mummo, mutta huoltajina oli myös vapaaehtoisia. Lapset ovat jääneet orvoksi, kun kumpikin tai jompikumpi hänen vanhemmistaan on menehtynyt AIDS:iin. Moni orpolapsista kantaa myös virusta (HIV), mutta lääkkeiden ansiosta lapsi pysyy terveenä, eikä HIV pääse puhkeamaan AIDS:ksi.


Kukkabongausta osa 350 (on ne ihania)

Dessien kodin kirjahyllystä löytyi tutun professorin kirja - nyt oli aikaa lukea hänen tuotoksensa. Munkki Serafim on professorina Itä-Suomen yliopistolla. Vaikka tämä ei olekaan kirja-arvostelublogi, niin voin ihan suositella kirjaa. Positiivisella tavalla ajatuksia herättävä.

Kotikäyntipäivä. Sister L tekee kotikäyntejä tiistaisin ja torstaisin. Muina viikonpäivinä on markkinat, ja perheet eivät ole silloin kotona vaan ruokaostoksilla tai myymässä tekemiään käsitöitä. Hän ei ilmoita etukäteen milloin hän tulee paikalle. Kuvassa myös vapaaehtoinen, joka tekee säännöllisesti kotikäyntejä muutaman perheen luona. Sister L kyseli perheiden vointia myös vapaaehtoiselta. Tärkeintä oli, että perhe oli terve, koulunkäynti sujui ja heidän kotinsa ja vaatteensa olivat puhtaita. 
Kaduilta pääsi sisäpihoille peltiovista (Kuvassa aidan sininen ovi)


Ja ai niin, hyvää ystävänpäivää! Täällä Addiksessa päivä ei ole näkynyt millään tavalla. Meinasin unohtaa koko päivän olemassa olon :)