perjantai 23. helmikuuta 2018

Lähdön tunnelmaa - paluu Dessiestä Addikseen

Koko viimeinen työviikko oli täynnä illanistujaisia. Perjantaina menimme hotelli Golden Gaten ravintolaan ja paikalle saapui huimamäärä P:n kanssa työskennelleitä ja hänet tuntevia etiopialaisia.



Paper steak :)


Juhla oli ihana ja Dessiestä jäi hyvät muistot. Seuraavana päivänä (3.2.) lähdimme aamusta ajamaan pakettiautolla Addikseen.


Maisemia matkan varrelta... Matka kesti useita tunteja, olikohan noin 9-10 tuntia.






Automatkaa hidasti muut tiellä liikkujat


Perinteinen työpäivä naisella: kantaa painavaa vesiastiaa.


Kapeat tiet ja tiukat mutkat








Komeat maisemat, mutta surullinen historia: 
tänne tuotiin "toisinajattelijat" ja heidät heitettiin rotkoon.








Puolessa välissä pysähdyimme syömään. Näimme ravintolassa "foreigneja". Täällä oppii äkkiä huomaamaan valkoihoiset. 


Nautaa. Kuulin, että Etiopiassa ei syödä lainkaan possua. En olekaan nähnyt kuukauteen yhtään töpselinenää. Sen sijaan täällä näkee paljon vuohia, lampaita ja lehmiä.


Lammasta


Injeraa ja erilaisia shiro-watteja.


Aaseja


Matkalla näimme myös perinteisempää rakennuskantaa: pyöreitä taloja, joissa oli peltikatto.





Pitkän ajomatkan päätteeksi saavuimme Addikseen. Tulimme juuri sopivasti iltapäiväruuhkaan ja matelimme kohti kotia. Lauantaisauna kruunasi päivän ja saimme kylpeä pois matkahien. Saunan jälkeen olo olikin kuin uudestisyntyneellä.