sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Etiopialaista pukeutumistaNyt minullakin on netella-huiveja. Ja vielä komeita netelloja! Nyt voin mennä mihin tahansa etiopialaiseen tilaisuuteen ja netella harteillani olisin aina tyylikäs ja sopivasti pukeutunut. Kuinka helppoa! Onko Suomessa samanlaista vaatekappaletta, joka taipuu mihin tahansa tilaisuuteen ja on aina pisteenä iin päälle? No, ehkä erilaiset huivit tai neuleet ovat aina tyylikkäitä myös Suomessa. Mutta ne ei vaan vedä vertoja netelloille!

Minulla on nyt kaksi eri kokoista netellaa. Toinen on aika mahtavan kokoinen, sinisine raitoineen ja hopeakoristeineen. Toinen on hieman pienempi, ja siinä on kultaiset reunat.


Netella on tehty puuvillasta ja valkoinen väri on juhlaväri. Sitä käytetään niin häissä kuin hautajaisissa. Häissä valkoinen ei siis ole vain morsiamen yksinoikeus!


Netella-huivin lisäksi minulla on nyt myös etiopialainen perinnepuku. Sain sen lahjaksi Dessien toimiston työntekijöiltä. Aivan ihana! Pituuksia ihan ministä nilkkapituuteen ja hihat voivat myös olla pelkät olkaimet tai pitkät. Valkoinen on yleensä perusväri, mutta näimme myös sinisiä mekkoja. Kirjailuja on myös monenlaisia. Tämä oli eniten mieleeni. Huomatkaa pukuun kuuluva huivi, jonka voi laittaa päähän kuin hunnun konsanaan...