keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Sukulaisia tapaamassa

Hoi!


Sunnuntaina M kysyi minulta, olisinko kiinnostunut pyörimään kaupungilla turistina. Hän on ollut Addiksessa jo pidempään, mutta ei ollut ehtinyt kiertelemään turistikohteita. Tottakai minä olin kiinnostunut. Mietimme, mitä haluaisimme nähdä. 

Joimme P:n ja M:n kanssa kahvit asunnon etupihalla ja P kertoi mitä hän itse suosittelisi näkemään Addiksessa. Päätimme lopulta seuraavana päivänä treffata kello 13.30 ja lähteä turistikierrokselle.

Varsinainen turistikierroksemme alkoi Etiopian kansallismuseosta. Olimme kuulleet, että muinainen sukulaisemme majailisi siellä. 


Esiäitimme Lucy! Aina yhtä kauniina ja vaatimattomana.

Luut, jotka esiäidistä olivat jäljellä.

10 birren sisäänpääsymaksulla (0,30 euroa) pääsimme katsomaan Lucya, eli muinaista esiäitiämme. Allaolevassa kuvassa näkyivät Lucyn löydetyt luut ja ylläolevasta kuvasta näki millainen Lucy-täti olisi, jos hän kävelisi kadulla vastaan. Lucy oli noin metrin mittainen pimu. Lucy ei tosiaan kuulu homo-sukuun, kuten me tämän ajan ihmiset, vaan oli homo-sukua ennen elänyt apinaihminen. Lucy oli osannut kävellä kahdella jalalla, mutta roikkui myös puista. Hän eleli Etiopiassa noin 3,2 miljoonaa vuotta sitten.

Kansallismuseossa oli hyvin vähän muuta nähtävää. Etiopialaista nykytaidetta ja joitain etiopialaisten heimojen käyttämiä päänalusia.

Kuva korinpunojasta

Näitä näkee kuulemma yhä maaseudulla.
Lehmukka etupuolelle ja eiku kyntämään!

Ai ku tällä saisi niskojani lepuuttaa. Ottaiskohan Tempur kopin tästä ideasta? Vanhassa vara parempi vai mitä?

Museon jälkeen kävimme ihailemassa museon ravintolan Lucyn hienoa sisustusta (kuten luurankoja :D) ja sitten ajelimme San Giorgio cathedraaliin eli Pyhä Yrjön kirkkoon/katedraaliin.

Pyhän Yrjön, eli Saint Georgen eli San Giorgion kirkkomaalla oli museo, jonne suunnistimme. Omatoimisen kiertämisen jälkeen kysyimme oppaalta saisimmeko mennä katsomaan itse Saint Giorgion kirkkoa. Opas kertoi että se olisi mahdollista vain messun yhteydessä, mutta jos kukkaron nöyrimme olisivat löyhät, hän voisi silti viedä meidät sinne, vaikka paikka oli suljettu. 

No, 100 birreä, (eli 3 euroa) siitä että pääsimme vielä kerran kiertämään museon opastuksen kanssa ja pääsimme siitä sitten vielä kirkkoon oli mielestämme ihan kohtuullista. Kyselimme kaikenlaisia kysymyksiä ja saimme ihan asiantuntevia vastauksia.

Museo oli hieno kokoelmaltaan. Museosta ei tosin saanut ottaa kuvia. Erityisesti kirkko viehätti minua. Kirkon pienestä sivuovesta kurkisti Isä ja hän laski meidät sisälle kirkkoon. Emme kuitenkaan saaneet astua kengillä kirkon sisälle, vaan hipsutimme varpaisillaan peremmälle kirkkoon. Onneksi kirkossa oli mukavat ja pehmeät matot. 

Kuvia kirkosta:

Itse Pyhä Yrjö

Neitsyt Maria, Jumalan synnyttäjä

Hieno mosaiikkityö

Viimeinen tuomio


Vähän erilaista kirkkotaidetta: maalauksia diktatuurin kukistumisesta 1970-luvulla.

Etiopian pyhimys


Pyhän Yrjön kirkko San Giorgio cathedral


San Giorgio Cathedral


Sain viikonloppuna vaihettua euroja birreiksi, eli etiopialaiseksi valuutaksi. 100 birreä on noin 3 euroa. Muutama euro on siis aikamoinen tukko rahaa. Kerrankin mulla on paksu lompakko ;) Hello guys, today I went to Ethiopian National Museum and had a chance to see Lucy. Lucy is our grand-grand-grand......mother. She lived in Ethiopia near 3,2 million years ago. After museom we went to San Giorgio's cathedral (Saint George). It was very interesting.