sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Uutta infoa!

Hei vaan kaikki innokkaat blogini lukijat!

Pidin tässä pari päivää vapaata blogin kirjoittamisesta, mutta täällä taas entistä ehompana. Tälle kerralle minulla on uutta kerrottavaa.

Vapaaehtoisuuteni jatkuu huomisesta alkaen Tansaniassa, Victorianjärven rannalla. Matkustan tänään yölennolla Mwanzaan, jossa aloitan opetustehtävät. Ainakin sitä on minulle kaavailtu.

Jatkan bloggailua Tansaniasta, joten saatte, armaat blogini lukijat lukea nyt seuraavia kuulumisiani toisesta valtiosta. Olette oikein etuoikeutettuja ja saatte niin sanotusti kaksi kärpästä yhdellä iskulla: tietoa niin Etiopiasta kuin Tansaniasta. Eikä tässä vielä kaikki: tekstien lisäksi saatte nähdä myös kuvia, joita lupaan ottaa ja jakaa täällä internetin ihmeellisessä maailmassa tästä edeskin. Mahtava tarjous, jota ei voi ohittaa. 😊

Tänään alkaa Etiopiassa jännät ajat, kun hallitus aloittaa uuden pääministerin valinnan. Toivotaan, että uusi pääministeri toisi mukanaan muutoksen tuulet. Mikäli pääministeri valitaan nykyisen hallituksen piiristä, osa kansasta voi tuntea tulleensa ohitetuksi. Mikä taas voi johtaa levottomuuksiin... Toivottavasti kaikki sujuu rauhallisesti.

Lähden matkaan ensi yönä ja matkustan koko yön. Minun pitää vaihtaa lentokonetta Nairobissa, Keniassa. Tiedossa on siis katkonainen yö. Aloitin jo malarianestolääkityksen ja ainakin vielä on ollut hyvä olo. Käyttämäni lääke on Malarone, jonka sanotaan aiheuttavan vähemmän sivuvaikutuksia kuin paljon halvempi lääke Lariam. Malaronen ainoa huono puoli onkin järkyttävän korkea hinta. Muutaman kuukauden kuuri maksaa useita satoja euroja. 

Luin internetistä blogeja, joissa kerrottiin Malaronen ostomatkoista Viroon. No, ne jäivät itseltäni suorittamatta. Korkea hinta tuntuu kohtuuttamalta, varsinkin kun estolääkitys ei suojaa 100% malarialta. Luulen, että varmasti osa länsimaalaisista jättää lääkkeen ostamatta. Itse olen liiankin tunnollinen, eikä malariakuume ole leikinasia, joten ostin lääkkeet ja tuin lääketeollisuutta. 

Mwanzan matkaa varten olen myös valmistautunut valitsemalla matkalaukkuuni hameita ja mekkoja. Tansanian luterilainen kirkko on konservatiivisuus näkyy muunmuassa naisten pukeutumisessa. Naiset pukeutuvat Mwanzassa pitkään hameeseen, eivätkä todellakaan housuihin. Etiopiassa kaupungin Mekane Yesus-kirkoissa hameenhelmat voivat olla lyhyemmät ja naiset saavat pukeutua housuihin.

Itse käytän arjessani aina housuja, mutta uskon että niistä luopuminen on helppo nakki.