tiistai 13. maaliskuuta 2018

Mwansa

Tänään vierailin Mwansan luterilaisella koulutuskeskuksella. Koulun kampusalue oli kaunis! Kampuksella opiskelee sekä teologeja että "bisnes"opiskelijoita. Olisikohan suomeksi business opiskelija myynninperustutkinnon suorittaja? No jotain sen tyyppistä.
Ihana päivä! Menimme koululle kello 7.15 ja päivä alkoi hartaudella. Siellä minut esiteltiin opiskelijoille. Eräs opettaja P tuli esittelemään itsensä ja ohjaajani U kertoi minusta opiskelutaustani. Opettaja P ehdotti että voisin pitää jotain oppitunteja hänen teologian opiskelijoilleen. Hän ehdotti, että opettaisinko hepreaa tai kreikkaa. Minun piti tunnustaa, että vahvuuteni ei olisi raamatun klassisissa kielissä. Sitten P ehdotti, voisinko opettaa sitten tutkimusmetodeista jotain.  Sanoin että totta toki ja lähdin siltä seisomalta opettamaan P:n opiskelijoille. Luennoin P:n pyynnöstä siitä, miten olin edennyt gradu-tutkimuksessani alusta loppuun. Tunnin lopulla opiskelijat kyselivät aiheeseen liittyviä kysymyksiä, joten ilmeisesti onnistuin tavoitteessani selittää oman tutkimukseni kulku ja metodi.
Tutustuin päivän aikana opettajakuntaan ja opiskelijoihin. Kenenkään nimi ei jäänyt mieleeni mutta ehkä opin ne volu-jakson aikana. Iltapäivällä lähdimme ohjaaja U:n kanssa ostamaan minulle tansanialaisen puhelinliittymän, lisää pitkiä mekkoja ja sopivan adapterin pistokkeeseen.
Ostosreissumme huipentui intialaisen ravintolan herkkuihin. Ihana eka harkkapäivä.