tiistai 27. maaliskuuta 2018

Ugaali

Tänään koululla tarjoiltiin lounaalla ugaalia eli maissipuuroa. Olen hyvin moniruokainen mutta täytyy sanoa, että ugaali ei ole oikein saanut minua puolelleen. Koostumus on hyvin täyttävä, mutta ugaali ei maistu millekään. Se näyttää tukevalta mannapuurolta, mutta ei maistu mannapuurolle. Ugaali ei oikeastaan maistu millekään.  Se on täällä vastine suomalaisittain perunalle eli ugaali tarjotaan lisäkkeenä. Tänään ugaali tarjottiin kaalimuhennoksen kanssa. Kaalimuhennos oli hyvää. Tansanialainen ruoka täällä Viktorianjärven kulmilla on ollut mielestäni yllättävän mausteetonta, mutta varmaan sopii monelle suomalaiseen chilittömään makumaailmaan tottuneelle. 
Tänään U:n apulainen oli valmistanut pilauta ja lihakastiketta. Pilau on riisisekoitus. Mielestäni se on todella herkullista. Löysin internetistä welmansin kotisivuilta tälläisen ohjeen. Ei muuta kuin innokkaat kotikokit kokeilemaan, Hyviä kokkaushetkiä!

https://www.welmans.fi/mausteinen-pilau-riisi-2/

2,5 dl riisiä
5 dl vettä
50 g voita
1 sipuli
1 kanelitanko
3/4 tl kuminan siemeniä
2 kardemumman siemeniä
1 rkl kurkumaa
1 laakerinlehti
suolaa
Hyvä vaihtoehto tavalliselle keitetylle riisille.
Sulata voi kasarissa. Paista sipuli pehmeäksi. Lisää riisi. Anna kuultua tasaiseksi.
Lisää vesi ja mausteet. Hämmennä koko ajan.
Keitä kunnes riisi on sopivan tuntuista. Tarjoile heti.

Tässä taas englanninkielinen ohje, joka on hieman erilainen kuin ylläoleva:

Spicy Tanzanian Pilau Rice

https://www.demandafrica.com/food/recipes/spicy-tanzanian-pilau-rice/

Ingredients

Pilau Masala

  • 1/2 teaspoon cumin seeds
  • 1/2 teaspoon whole black peppercorns
  • 1 tablespoon whole cloves
  • 1/4 teaspoon ground cinnamon
  • 1/4 teaspoon ground cardamom

Pilau Rice

  • 1 1/2 tablespoon Pilau masala
  • 2 to 3 cups Chicken broth boiling - Vegetable broth for Vegetarian recipe
  • 1 cups Coconut milk canned
  • Salt to taste
  • 1 cup Basmati rice
  • 2 tablespoon Olive oil
  • 1/4 Onions
  • 1 tablespoon Crushed garlic
  • 1 tablespoon Crushed fresh ginger

Instructions

  1. In a big pot, heat oil on medium heat.
  2. Add rice and onions. Stir until the translucent color of rice starts to turn white.
  3. Add garlic, ginger, and pilau masala. Keep stirring until the garlic is cooked.
  4. In a separate bowl, mix the coconut milk with 1⁄2 cup of chicken broth.
  5. Add the coconut mixture to the rice.
  6. Cover the pot and turn heat to the lowest settings. Adding chicken broth 1⁄2 cup at a time to the rice until it is cooked.