torstai 19. huhtikuuta 2018

Tervehdys!

Pahoittelut some-hiljaisuudesta. Huomasin, että en ole päivittänyt huhtikuussa juuri ollenkaan blogiani. Tansaniassa ollessani nettiyhteys ei ollut niin näppärä kuin täällä Etiopiassa, joten en jaksanut pahemmin kirjoittaa.

Mutta tässä hieman kuvia Tansaniasta. Olin siis Mwansan luterilaisella keskuksella tutustumassa. Olin mukana oppitunneilla. Oppitunnin aiheina liittyivät kaikkeen siihen mitä kirkon työhön opiskeleva tarvitsee työelämässä. Opetin Uuden testamentin kurssilla Paavalin kirjeistä korintilaisille, sielunhoidon kurssilla mielenterveysongelmista, kristillisen kasvatuksen kurssilla eri opetusmenetelmistä, avustin neulomiskurssilla ja opetin englannintunnilla.

Paavalin kirjeistä opetettaessa kiinnitin huomion Paavalin kirjeiden keskeisiin ajatuksiin. Esittelin myös Korintin seurakunnan tilannetta ja sitä, miten kirjeet puhuttelevat tämän päivän lukijaa. Mielenterveyshäiriöistä ja kehityspsykologiasta opettaessa nojasin länsimaalaiseen lääketieteeseen ja psykologisiin teorioihin. Näistä opettaessa minun piti opiskella myös sitä, miten tansanialaiset kristityt itse suhtautuvat mielenterveydenhäiriöihin. Luin kirjan nimeltä African Christian Ethics, joka on professori Samuel Waje Kunhiyopin kirjoittama. Siinä kerrottiin, että Afrikassa saatetaan ajatella, että elämässä tapahtuvat onnettomuudet ja sairaudet johtuvat pahojen henkien vaikutuksesta. Sairastuneita saatetaan myös pelätä ja heitä kartetaan. Ajattelen, että siksi erityisesti kirkon työntekijöiden on tiedettävä, mistä mielenterveydenhäiriöt johtuvat, jotta he voivat opettaa seurakuntalaisille mielenterveyshäiriöisen tarvitsevan apua, eikä yhteisön ulkopuolelle sulkemista.

Opetusmenetelmistä opettaessa tutustutin opiskelijat Raamatun käsittelyyn draaman ja symboleiden avulla. Esittelin myös erilaisia leikkejä, joita pystyisi pelaamaan lasten ja nuorten kanssa. Leikki ja pelaaminen ovat yhtä tehokkaita tapoja oppia kuin muistiinpanojen kirjoittaminen ja opettajan kuunteleminen. Kristillisiä symboleja esitellessä saimme hyvän keskustelun luokan kanssa: myös he saivat uutta tietoa symboleiden takaa. 

Mutta tässä nyt kuvia Mwanzasta:Nyakaton Lutheran College

Nyakaton Lutheran college

Välipalana puuroa

Maisemaa Mwanzassa

Taustalla Mwanzan ostoskeskus Rock City Mall


Kylänraittia