sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Pääsiäissunnuntai tai sitten palmusunnuntai

Hyvää pääsiäistä tai palmusunnuntaita! Tänään aamulla näimme paljon ortodokseja tulevan kirkosta ulos. Palmusunnuntain kunniaksi he olivat sitoneet "palmunlehden" päänsä ympärille pannaksi ja yhden lehden törröttämään pannasra suoraan ylöspäin. Kirkkokansa oli pukeutunut netelloihin ja perinnepukuihin.

Mekane yesus-kirkossa palmusunnuntain pukeutuminen oli vaatimattomampaa: harvalla oli perinneasu ja suurinosa oli pukeutunut tavallisiin vaatteisiin. Olimme Amistkilon Mekane Yesus kirkossa jumalanpalveluksessa. Tutustuimme myös kirkon kuurojen seurakunnan toimintaan. Kuurojen kuoro esiintyi meille. En ollut tiennyt että kuuroja kuoroja on olemassa. Kuoro viittoi yhtä aikaa hengellisiä lauluja. He korostivat rytmiä liikkumalla kappaleen tahtiin. Kuoron näkeminen oli unohtumaton kokemus.

Kävin kello 6 pääsiäisaamun jumalanpalveluksessa. Paikalla oli yli 40 seurakuntalaista. Hetki alkoi kynttilöiden sytytyksellä, jolloin hämärässä valo levisi äkkiä seurakunnan joukossa. Annoin kynttilän palaa loppuun ja siihen mennessä yön hämäryys oli vaihtunut aamuauringon nousuun.

Kaava oli perinteinen sisältäen paljon lauluja. Jumalanpalveluksen jälkeen jäimme viettämään aamiaista nyyyttäriperiaatteella. Letut ja suklaapiirakat veivät kieleni. :)

Huomenna lähdemme täältä Addis Abebasta kohti Dessietä. Lähdemme tutustumaan Itä-Afrikan lähettien kanssa Lähetysseuran työhön Etiopiassa.