keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Leirikouluviikon kuvia - Häähumua

Sunnuntaina olimme jälleen kansainvälisen seurakunnan messussa. Kävimme lounaalla kiinalaisessa ravintolassa ja kun palasimme takaisin kotiin Mekanissaan, näimme liikenneympyröihin rakennetuilla viheralueilla iloisia seurueita. Pääsiäisen jälkeen kristityt viettävät toista hääsesonkia, kun pitkä paasto päättyy. Huhtikuu ja toukokuu ovat vielä hyviä hääkuukausia senkin vuoksi, että Etiopian "talvi" eli sadekausi ei ole vielä alkanut. Sadekausi kestää kesäkuusta syyskuuhun ja silloin kirjaimellisesti sataa.


Tässä samassa paikassa oli useita hääseurueita ottamassa kuvia. 


Mekanissan liikenneympyrässä kiersi hääseurue ympyrää. Tapoihin kuuluu autojen torvien tööttäys ja ajaminen pitkässä letkassa. Kaikki kulkueen autot on koristeltu kauniisti ja jokaisen auton hätävilkut ovat päällä. Tässä kulkueessa morsian on työntynyt ulos kattoluukusta ja vilkuttaa kaikille ihmisille. Etummaisena autona ajaa kuvausauto, joka kuvaa hääkulkueen menoa. Etiopialaiset todellakin osaavat ottaa ilon irti elämästä!



Mukana kulkueessa myös limusiini. Osa etiopialaisista on hyvin varakkaita, vaikka suurinosa ihmisistä elävät äärimmäisen köyhyyden varassa. Häät ovat sen verran iso bisnes myös täällä Etiopiassa, että osa pareista käyttää kaiken säästönsä, jotta hääpäivä olisi mahdollisimman ikimuistoinen. Tuntuu kummalliselta, että alku yhteiselämälle voi alkaa velkaisena ja rahattomana.