tiistai 5. kesäkuuta 2018

Leirikouluviikon kuvia - matka Entoto-vuorelle

Kotikoulu pistettiin pakettiin lauantaina 2.6. mutta lisään tässä kuvia kahdesta viimeisestä viikostamme. Koska nykyisin puhutaan paljon elämyksistä, niin halusin, että viimeiset toukokuun viikomme olisi retkeilyä ja kulttuuriin tutustumista. Lauantaina 19.5. lähdimme retkelle läheiselle Entoto-vuorelle. Vuori on noin 3000 metrin korkeudessa merenpinnasta ja saimme oivat näköalat.Kuten Suomessakin joka kukkulalla ja laaksossa ja niemenkärjessä on oma huoltoasema, myös me saimme nähdä monia "bunna asemia" Entoto-vuoren juurella ja matkalla huipulle.


Söimme retkieväät kauniissa maisemassa

Entoto-vuori on monen Addiksessa vierailevan tutustumiskohde. Siellä käydään, vaikka reissu Etiopian pääkaupungissa kestäisi vain pari päivää. Minusta tuntui ihanalta päästä pitkästä aikaa metsään, vaikka tietenkään yksinäisyydestä siellä ei päässyt nauttimaan. Uteliaat lapset tulivat lähialueilta katsomaan, keitä me ulkomaalaiset olimme. Entoto-vuorella on monia nähtävyyksiä, mutta merkittävin nähtävyys mielestäni on Pyhän Marian kirkko ja museo. Pääsylippu maksoi kuitenkin 200 birreä per henkilö (noin 6 euroa), emmekä päässeet sisälle, koska emme olleet varanneet mukaan niin paljoa rahaa.

Satuimme paluumatkalla lauantain markkinaruuhkaan ja matka kaupungin läpi kesti tunnin ajan. Tässä vähän kuvia Piazzalta, eli eräästä Addiksen kaupungin osasta.


Piazzalla on paljon koruliikkeitä, mutta myös kahviloita.