torstai 7. kesäkuuta 2018

Leirikouluviikon kuvia - 21.-25.5.2018

Maanantaina 21.5. menimme tutustumaan Laphto Mall- nimiseen ostoskeskukseen. Siellä kiertelimme kauppoja ja katselimme josko sieltä olisi löytynyt kivoja vaatteita. Joidenkin etiopialaisten vauraus näkyy siten, että Addiksessa on vaatekauppoja, joissa vaatteiden hinnat on niin sanotusti "Suomen hinnoissa". Itse en ostanut mitään, mutta katselin vaatteiden alkuperämaita. Kaupoissa myytiin niin eurooppalaista kuin kiinalaista ja turkkilaista vaateketjun paitaa, housua ja mekkoa.

Tiistaina lähdimme kiertämään museoita ja kirkkoja. Ensin menimme kansallismuseoon, jossa olin ollut jo kaksi kertaa aikaisemmin. Museon näyttely on hieman muuttunut, joten sain uusista tauluista vähän vaihtelua. 

Museossa moikkasimme vanhaa tuttua Lucya ja sen jälkeen menimme Lucy-ravintolaan kahville. Siitä sitten jatkoimme matkaa Pyhän kolminaisuuden kirkkoon, josta ei kuitenkaan saanut ottaa kuvia (tai olisi saanut, jos olisi maksanut lisämaksun 200 birreä, eli n. 6 euroa). Ainoa ilmaiseksi kuvattava kohde oli edesmenneen keisari Haile Selassien ja hänen rouvansa hautamuistomerkit. 


Kansallismuseo:
Pyhän kolminaisuuden kirkko (Holy trinity)

Keisarin ja keisarinnan mahtavan kokoiset hautamuistomerkit. Kuvasta ei saa kunnon käsitystä, kuinka isot nämä olivat.