lauantai 12. toukokuuta 2018

Lauantai 5.5. Dessien toimintakeskuksessa

Lauantait ovat touhukkaita päiviä Dessien toimintakeskuksessa, kun kummilapset tulevat paikalle. Kummilapset tuovat mukanaan myös kavereitaan, jolloin lapsille ja nuorille löytyy paikka jossa he voivat viettää turvallisesti yhdessä aikaansa. Kummilapset Mekane Yesus-kirkon ja Lähetysseuran yhteisessä AIDS-hankkeessa mukana olevia lapsia. 

Lauantaina vietnamilainen vapaaehtoinen valmisti lasten kanssa hampurilaisia. Koska Etiopiassa ei yleisesti käytetä sianlihaa, pihvit oli tehty naudanlihasta. Suutuntuma oli todella herkullinen.

Pihvit


Pihvien valmistusta

Valmiit lihat

Paisto-operaatio

En ehtinyt ottaa kuvaa itse hampurilaisesta, koska olin niin nälkäinen, että söin sen samantien. Voin sanoa, että hampurilainen oli todella hyvää, aivan kuin olisi ollut ravintolassa syömässä. Ehkä joku näistä lapsista tai nuorista perustaa vielä jonain päivänä oman hampurilaisravintolan Dessieen.

Ennen ruokaa jutustelin lasten, nuorten ja työntekijöiden kanssa. Ruokailun jälkeen aloimme pelaamaan: pihalla oli käynnissä niin jalkapallo-, lentopallo-, kuin pingismatsi. Yritin opettaa muinaisilla peruskouluaikaisilla liikuntatunnin muistojeni perusteella lapsille "oikeaoppista" lentopalloilutaktiikkaa. Itse taas opin lapsilta hyviä peliliikkeitä jalkapallon pelaamiseen.