perjantai 8. kesäkuuta 2018

Leirikouluviikko - 21.-25.5.2018

Keskiviikkona vierailimme Red Terror-museossa. Museo kertoo kansanmurhasta, jolloin tuhansia etiopialaisia kidutettiin ja tapettiin. Aikakausi alkoi vallankumouksesta, jolloin keisari Haile Selassie syöstiin vallasta ja tilalle nousi Mengistu Haile Mariam. Tätä kommunismin aikaa kutsutaan Derguen ajaksi. Dergue oli kommunistinen sotilasjuntta, ja ajanjakso kesti 1974-1987.

Propagandaa monistettiin tällä tavoin ihmisten luettavaksi


Museossa oli tuhansien kansanmurhan aikana kadonneiden tai kuolleiden ihmisten kuviaYleisin "toisinajattelijoiden" kidutustapa


Museossa oli laitettu esille joukkohaudoista löytyneitä pääkalloja.Red terror-museo oli rakennettu Mesqel-aukiolle, jossa sotilasjuntan johtaja piti puheen,. Red terror alkoi puheen seurauksena. Museoon ei ollut sisäänpääsyä ja sen kiersi noin 45 minuutissa läpi. Esittely oli tehty selkeästi myös englannin kielellä. Museo keräsi vapaaehtoista avustusta, ja lahjoitimme heille rahaa museon ylläpitoon ja tutkimuksiin.

Kuvia nykyisestä Addiksesta.

Puhuttelevan museovierailun jälkeen menimme kuntosalille, jossa jokainen sai keskittää ajatuksensa kuntoiluun. Juttelin nuorten kanssa heidän museovierailusta. Vierailu oli puhutteleva ja oli hyvä oppia jotain Etiopian historiasta. Kuntosalilla jokainen sai jotain tekemistä ja muuta ajateltavaa.