torstai 14. kesäkuuta 2018

Hossaina 26.-31.5.2018

Tiistaina 29.5. vierailimme kuurojen koululla, joka on monelle Etiopian työtä seuraavalle tuttu työkohde. Kuurojen koulu sijaitsee teologisen seminaarin kampuksen vieressä ja siellä on noin kaksisataa oppilasta. Koulussa on opetusta aina alkuopetuksesta 12-luokkaan asti ja valmistuttuaan nuorilla on työelämätaitoja, kuten rakentaja, metallityöntekijä tai kampaaja. Kuurojen opiskelua tuetaan kummitoiminnan avulla. Jos haluat mukaan kummitoimintaan tai lukea siitä enemmän, niin klikkaa tähän osoitteeseen 

Koulualue
Koulun tytöt olivat rakentaneet oman kokoontumispaikan: kirkon. 


Kirkkoon oli käytetty niin heinää kuin aaltopeltiä. Oikeassa reunassa sakasti, jossa puhuja pystyy valmistautumaan alkavaan jumalanpalvelukseen. Tytöt pitävät yhdessä niin kokoontumisia kuin jumalanpalveluksia, joista yksi heistä saarnaa.

Tyttöjen asuntola. Jokaisessa huoneessa on kahdeksan petiä. Yläpedissä asuvan tehtävä on huolehtia lukuvuoden ajan alapedissä asuvasta, ja olla tälle kuin "isosisko- tai -veli". Jonain päivänä kun yläpeti vapautuu, niin alapedin nukkuja siirtyy sinne ja alkaa vuorostaan huolehtia uudesta alapetiläisestä.

Kuvassa 10- ja 12-luokkalaisia valmistautumassa valtakunnallisiin päättökokeisiin. Kokeet pitää läpäistä, jotta pääsee seuraavalle luokalle. Kokeet on jaettu useammalle päivälle.

Poikien asuntola
Kuurojen koulun logo - siemenistä tehty


Kuurojen koulun pienoismalli


Koulun keittiö


Koulun lemmut

Metalliluokka


Vierailu kuurojen koululla oli todella mukava. Oli hienoa nähdä paikka, jossa kuurot lapset saivat ihan uuden avaimen elämäänsä: kielen ja mahdollisuuden toimeentuloon. Koululle tuli oppilaita ympäri Etiopiaa ja he asuivat koululla koko lukuvuoden - osa lapsista asui siellä jopa koko kesäloman ajan.